X

Εξετάζει ο Τσίπρας τη ρωσική πρόσκληση για ένταξη στην τράπεζα των BRICS

Ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει διεξοδικά την πρόταση κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ant1news



Να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική) κάλεσε την Ελλάδα ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος- αντιπρόσωπος της νέας αυτής αναπτυξιακής τράπεζας, Σεργκέι Στόρτσακ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικής πηγές, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στόρτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS, στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

Ο Σεργκέι Στόρτσακ είχε απευθύνει την ίδια πρόσκληση στη χώρα μας για ένταξη στη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των Brics και σε συνέντευξή του.