X

Βούτσης: Όχι σε εκλογές ή δημοψήφισμα άμεσα

Τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα τα στοιχεία της διαπραγματεύσεις, καθώς και οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και των δύο πλευρών, δήλωσε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ant1news

Δεν είναι στον προγραμματισμό της κυβέρνησης η άμεση προσφυγή στις κάλπες ή σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο κ.Βούτσης υπογράμμισε ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου συμφωνήθηκε ότι «δεν πάμε σε δημοψήφισμα ή εκλογές άμεσα».

Επιπλέον, πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέσα στις επόμενες μέρες να δοθούν στη δημοσιότητα τα σημεία των διαπραγματεύσεων στα οποία υπάρχουν αποστάσεις με τους δανειστές, αλλά και εκείνα στα οποία συγκλίνουν οι δύο πλευρές.

«Η κυβέρνηση εργάζεται για έντιμο συμβιβασμό» σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το σύνολο των προτάσεων τόσο της κυβέρνησης, όσο και των πιστωτών.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε ότι η νέα ρύθμισε δεν θα είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση, όμως θα περιλαμβάνει μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 20 – 30%.

Σχετικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάει πίσω σε αρκετά από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει δεσμεύσεις οι οποίες θα αναιρούν την υλοποίησή τους. Ένα από αυτά είναι και η 13η σύνταξη, η οποία θα εξαρτηθεί η γενικότερη πορεία της οικονομίας.

Όλη η συμφωνία θα κριθεί στα πλεονάσματα, σημείωσε προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχτεί πλεονάσματα του 2,5 και 3%, επαναλαμβάνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι συντάξεις και οι μισθοί των πολιτών.

Υπογράμμισε τέλος ότι όλες οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν θα έχουν επίκεντρο το ελληνικό Κοινοβούλιο.