X

Επεισοδιακή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ - «Aπασφάλισε» η Ζωή, αποχώρησε ο Δραγασάκης

Με σκληρή ανακοίνωση από την Πολιτική Γραμματεία έληξε η κοινή συνεδρίαση με την Κ.Ο. του κόμματος.

Ant1news

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το βράδυ της Πέμπτης  όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης ενημέρωσε τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η δυσφορία και το εχθρικό κλίμα ήταν τα χαρακτηριστικά της επεισοδιακής συνεδρίασης, με τα πνεύματα να οξύνονται με την παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, η οποία καταφέρθηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των συζητήσεων με τους εταίρους.

Ο κ.Δραγασάκης «στήθηκε στον τοίχο» από την κ.Κωνσταντοπούλου, που μαζί και με άλλα στελέχη «εκτόξευσαν τα βέλη τους» κατά της ομάδας διαπραγμάτευσης, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν σε ονόματα.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, δεν έμεινε μόνο στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία στο θέμα των διαπραγματεύσεων και των υποχωρήσεων απέναντι στους δανειστές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και έστειλε σαφές μήνυμα, μέσω του κ. Δραγασάκη ότι το Μαξίμου εγκαταλείπει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί η κ.Κωνσταντοπούλου να πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά της κυβέρνησης, δεν ήταν όμως η μόνη. Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  κ.Λεουτσάκος, ο οποίος  μιλώντας σήμερα στο Πρωινό ΑΝΤ1, αποκάλεσε «οικονομικούς δολοφόνους» τους δανειστές.

Ο κ.Δραγασάκης από την πλευρά του, φέρεται να ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία μέχρι τις 19 Μαΐου, όμως υπό το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, η οποία ωστόσο συνεχίστηκε.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες στο εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να προστεθεί και η Αριστερή Πλατφόρμα, η οποία εκφράζει αντιρρήσεις σε ό,τι βλέπει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη συμφωνία και τα πιθανά μέτρα που θα προβλέπονται σε αυτήν.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Λαπαβίτσα, ο οποίος στην πρεμιέρα της Εξεταστικής για τα Μνημόνια, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίοδος της συγκυβέρνησης.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση που έβγαλε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης