X

Νίκος Παππάς: Οι κόκκινες γραμμές μας δεν παραβιάζονται

Ασκεί δριμεία κριτική σε ακραίους κύκλους στη Γερμανία, οι οποίοι «προτείνουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». «Το μαρτύριο της σταγόνας φτάνει στο τέλος του».

Ant1news

«Η λύση του ελληνικού προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι πρωτίστως πολιτική», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Παππάς  ασκεί δριμεία κριτική σε ακραίους κύκλους στη Γερμανία, «όχι γύρω από την καγκελαρία», οι οποίοι «προτείνουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». «Η Ελλάδα έχει προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποδεδειγμένα με διάθεση για την εξεύρεση λύσης και οποιαδήποτε προσπάθεια, εκούσια ή ακούσια, υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης θα είναι αυτή που θα καταλήξει στα βράχια» σημείωσε ο κ. Παππάς. 

Παράλληλα, τονίζει ότι οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης δεν παραβιάζονται. «Αλλιώς θα είχαμε υποχωρήσει από την πρώτη στιγμή και σήμερα θα προσπαθούσαμε να εμφανίσουμε ένα δικό μας success story, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «το μαρτύριο της σταγόνας φτάνει στο τέλος του».

Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνεται σε όσους σκέφτονται «ανταρσία» λέγοντας «θα κριθούμε όχι από το τι λέμε στα τηλεπαράθυρα αλλά το τι θα πράξουμε μέσα στο Κοινοβούλιο» και απαντά για τον Γ. Στουρνάρα ότι «δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών του κ. Παπαδήμου».