X

Συμφωνία πριν τον Ιούνιο «βλέπει» ο Δραγασάκης

Πεπεισμένος ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτίμησε ότι θα "κλείσει" μέσα στον Μάιο.

Ant1news



Την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και τους ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ελπίζουμε να τελειώσουμε πριν από τον Ιούνιο, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών ενόψει του αυριανού Brussels Group.

Προχωράμε και ελπίζουμε να βρούμε λύση, ήταν το μήνυμα που έστειλε από πλευράς του ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη σύσκεψη.

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, η συμφωνία θα μπορούσε να έχει κλείσει προ πολλού εάν υπήρχε πολιτική βούληση, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν θέματα που δεν είναι στο τραπέζι, όπως τα εργασιακά. Για τα δημοσιονομικά, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι θεσμοί είχαν λάθος στατιστικά στοιχεία.

Άλλος ανώτατος αξιωματούχος που είναι γνώστης των διαπραγματεύσεων ανέφερε ότι στην Ευρώπη σε υψηλό επίπεδο θέλουν λύση στο ελληνικό θέμα. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το ΔΝΤ είναι light στο χρέος και σκληρό στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και η ΕΕ το αντίθετο. Ωστόσο, ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση και στις δύο περιπτώσεις παίρνει την σκληρή πλευρά.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι οι εταίροι θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κλείσουμε τη συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ βοηθάει στη διαπραγμάτευση.