X

«Στόχος του Τσίπρα η συμφωνία σε δύο φάσεις»

Η πρώτη φάση θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα, ανέφεραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου της ΚΟ. Πόσο θα διαρκέσει η 2η φάση.

Ant1news



Να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταιρών σε δύο φάσεις επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, υπό τον Πρωθυπουργό.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη αυτά, μετά το πέρας της συνεδρίασης, κατά την οποία ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πορεία της διαπραγμάτευσης, η πρώτη φάση τώρα θα λύνει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και μόλις κλείσει, θα ξεκινήσει η συζήτηση μέχρι το Φθινόπωρο (δεύτερη φάση), στην οποία θα συμπεριληφθούν μέσα το θέμα του χρέους και τα ζητήματα «αγκάθια».

Οι ίδιοι κατέστησαν σαφές ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι θέλει συμφωνία, ενώ σημείωσαν ότι υπάρχει εμπλοκή με το «διπλό» συντελεστή ΦΠΑ για συναλλαγές με μετρητά και πιστωτικές κάρτες. Θα πάμε σε νέα φόρμουλα, πρόσθεσαν και υπογράμμισαν ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα δύο πρώτα χρόνια.