X

Τζακ Λιου σε Τσίπρα: Συμφωνία άμεσα για να μην μπει η Ελλάδα σε περιπέτειες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Συζήτησαν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ant1news

Να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές παρότρυνε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιου επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα τις συνέπειες που θα είχε για την Ελλάδα μία ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του ίδιου αξιωματούχου, ο κ. Λιου συνομίλησε με τον κ. Τσίπρα και τον προειδοποίησε ότι μία αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για μία γρήγορη συμφωνία θα προκαλούσε άμεσα δυσκολίες στην Ελλάδα, καθώς και αβεβαιότητα στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη από τις ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις της χώρας με τους πιστωτές της.

Εν τω μεταξύ, θετικό αποτιμάται το κλίμα για την Ελλάδα από τις επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα της Λετονίας, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα «αγκάθια» που βάζουν «φρένο» στη διαπραγμάτευση, ώστε να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook και twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση».