X

Μιχελογιαννάκης: Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό

Τήρηση των αρχών, βάσει των οποίων έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στάθης Λεουτσάκος.

Ant1news



Τη θέση τους αναφορικά με τη συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Στάθης Λεουτσάκος, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, λίγο πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για «Grexit σε αυτούς που δεν τήρησαν τη συμφωνία με το λαό». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ένα κείμενο που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του κόμματος θα πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος τηρεί τις αρχές με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. «Δεν φεύγω, ούτε παραδίδω έδρα, είναι δυνατόν να φύγω από τις αρχές που παλέψαμε;» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Ταυτόχρονα, σε  ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει μήνυμα ρήξης με τους δανειστές. «Μόνο για το παιδί του Θόδωρα Γιάνναρου, Διοικητή Νοσοκομείου, που αυτοκτόνησε επειδή έχασε την δουλειά του, αξίζει να πεις ένα μεγάλο "όχι" σε αυτούς που μας κατάντησαν αποικία και δούλους. Δεν θα υποκύψουμε. Δεν θα σκύψουμε δεν θα συμβιβαστούμε», επισημαίνει. 

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να φέρει τέτοια συμφωνία (σ.σ στη Βουλή)… ο πρώτος που θα την καταψήφιζε είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας», ανέφερε από πλευράς του ο Στάθης Λεουτσάκος, επίσης στον ΣΚΑΙ.

«Οι δανειστές έχουν πρήξει το συκώτι στον λαό όχι εμείς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να μην κάνει πίσω, να υπερασπιστεί τις κόκκινες γραμμές μας μέχρι τέλους».

«Η Κεντρική Επιτροπή θα ζητήσει από την κυβέρνηση η όποια συμφωνία να είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας», ανέφερε την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.