X

Διχάζει η επιλογή Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Δυσαρέσκεια κυβερνητικών στελεχών για την επιλογή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. «Πυρά» από τη Σοφία Σακοράφα στο twitter.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου για την επιλογή του υπουργού Οικονομικών να ορίσει την κυρία Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην ψηφοφορία που υπήρξε μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη Δραγασάκη και Τσακαλώτου, ο κύριος Τσακαλώτος ψήφισε κατά της πρότασης για το πρόσωπο της κυρίας Παναρίτη, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «λευκό» και μόνον οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης υπέρ της επιλογής αυτής.

Μάλιστα ο υπουργός Οκονομικών, γνωρίζοντας την δυσαρέσκεια αυτή έσπευσε να στείλει εγκαίρως το έγγραφο προς το ΔΝΤ για να προλάβει αρνητική τυχόν εξέλιξη και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνώριζε ότι η Κουμουνδούρου «θα βγει στα κάγκελα», όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη του Κόμματος.

Η νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Έλενα Παναρίτη είναι Οικονομολόγος και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2009.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφίας Σακοράφα, η οποία έγραψε στο twitter «Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια», για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως «Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο»!