X

«Σιγή ασυρμάτου» μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Διαπραγμάτευσης

Ξεπέρασε τις 8 ώρες η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης. Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ την Κυριακή.

Ant1news


Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν, το βράδυ του Σαββάτου, από το Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί που συμμετείχαν στην, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, η οποία διήρκεσε περί τις οκτώμισι ώρες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκπέμπεται κλίμα σχετικής αισιοδοξίας εν αναμονή και της νέας τηλεδιάσκεψης, την Κυριακή, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί οι όποιες εκκρεμότητες να κλείσουν σε πολιτικό επίπεδο τη Δευτέρα κατά τη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σχετικά αισιόδοξα είναι, εν τω μεταξύ, τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες όπου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α. 

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.