X

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.

Ant1news

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ενώ στο Βερολίνο πραγματοποιείται πενταμερής συνάντησης με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ωστόσο, δεν έγιναν δηλώσεις. Επισήμως στην σύσκεψη συζητήθηκε το ΔΣ των δημόσιων Οργανισμών, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι επί τάπητος τέθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών που στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας άμεσα.

Στην συνάντηση στο Μαξίμου συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης,  o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.    

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσερχόμενος στην έκτακτη σύσκεψη υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία που η κυβέρνηση επιθυμεί να υπογράψει με τους εταίρους της, ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για αυτά». Την ίδια ώρα, όμως, τόνισε πως «ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί». 

Από εκεί και πέρα όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχουν διοριστεί τα Διοικητικά Συμβούλια σε όλους τους οργανισμούς και φορείς του δημοσίου.