X

Σκουρλέτης: Πρόωρες εκλογές εάν δεν έχουμε έντιμο συμβιβασμό

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις από ελληνικής πλευράς, οι πιστωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας.

Ant1news

Πρόωρες εκλογές προτείνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, σε περίπτωση που η συμφωνία με τους πιστωτές δεν αποτελεί «έναν έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «όταν εκλέγεσαι δεν παίρνεις λευκή επιταγή... Αν επιτευχθεί συμφωνία που δεν συνιστά έντιμο και προωθητικό συμβιβασμό, θα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός πριν την υπογράψουμε».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τις υποχωρήσεις που θα μπορούσε να κάνει, υποστήριξε. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις από ελληνικής πλευράς» επισήμανε και κάλεσε τους πιστωτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε εμμέσως και στον Νίκο Παππά που είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. «Πριν φτάσουμε για κομματικές πειθαρχίες θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία, δεν χωρούν ντιρεκτίβες σε αυτό δεν βοηθάει η χρήση κομματικής πειθαρχίας» τόνισε.

Τέλος, όσον αφορά στην Έλενα Παναρίτη, τόνισε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, καθώς «λόγω της διαδρομής της είχε συνδεθεί με άλλες απόψεις».