X

Τσίπρας: Θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε δημοσιογράφους για τη δόση στο ΔΝΤ είπε «μην ανησυχείτε» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πλήρωνε στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το κάνει.

Ant1news

Η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «μην ανησυχείτε» προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πλήρωνε στο παρελθόν και ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Σημειώνεται ότι οι δόσεις του Ιουνίου είναι αυτή της Παρασκευής, 5 Ιουνίου, ύψους 300 εκατ. ευρώ,  της Παρασκευής, 12 Ιουνίου, ύψους περίπου 350 εκατ. ευρώ, της 16ης (περίπου 560 εκατ. ευρώ) και της 19ης (350 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την αποπληρωμή των δύο πρώτων δόσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «υπήρξε εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο. Οι προτάσεις που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει αποτελούν τον μέχρι τώρα κοινό τόπο και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη από την πλευρά της Κομισιόν τουλάχιστον, των συνομιλητών μας δηλαδή, ότι υπάρχει διάθεση προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε μία ρεαλιστική συμφωνία. Η ρεαλιστική βάση της συζήτησης παραμένει η ελληνική πρόταση».

Βέβαιος ότι Αθήνα και πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Επισήμανε, επίσης, πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι καρποφόρες και πως «επιτελείται πρόοδος», σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχει ακόμα δρόμος.