X

WSJ: Ο Τσίπρας θα καταθέσει αντιπροσφορά

Τι αναφέρει σήμερα η Wall Street Journal επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι συνομιλίες πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 14 Ιουνίου.

Ant1news

Για προτάσεις, αντιπροτάσεις αλλά και αντιπροσφορές από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο η Wall Street Journal, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους, αναφέρει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει μια αντιπροσφορά στους εταίρους, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές αν οι πιστωτές μπορούν να καταθέσουν μια καλύτερη έστω και οριακά πρόταση από αυτή που έχουν ήδη καταθέσει.

Βάσει των όσων ανέφεραν οι αξιωματούχοι, οι προτάσεις και οι αντιπροτάσεις αποτελούν μέρος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν συγκλίσεις σε ορισμένα σημεία, ωστόσο σε άλλα υπάρχουν δυσκολίες.

Σύμφωνα με έλληνα αξιωματούχο, η ημερομηνία που έδωσε η Κομισιόν ως καταληκτική για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών είναι η 14η Ιουνίου.