X

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

Δεν απέκλεισε τη ρήξη με τους δανειστές ο Υπουργός Εργασίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Ant1news

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες ο Πάνος Σκουρλέτης, σε περίπτωση που η πρόταση των δανειστών δεν συνάδει με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές.

Ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι ο λαός ανέδειξε τη σημερινή κυβέρνηση με την ψήφο του, βάσει ενός «συγκεκριμένου προγράμματος» και τόνισε ότι δεν έδωσε «λευκή εντολή» για μια συμφωνία που θα παραβιάζει το περιεχόμενο του προγράμματος αυτού.

Οι ενδεχόμενες εκλογές θα στοχεύουν στη «διεύρυνση των ορίων» της εντολής που διαθέτει η κυβέρνηση, σημείωσε και άφησε να εννοηθεί ότι μια νέα εντολή θα επιτρέπει συμβιβασμό με τους δανειστές. Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι, υπάρχει ταυτόχρονα και το «ενδεχόμενο ρήξης».

«Πρέπει να θέσουμε τα ζητήματα ειλικρινά στον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, εκτιμώντας πάντως πως «ρήξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη» έξοδο από το ευρώ.

Ερωτηθείς αν η ΚΟ θα υπερψηφίσει μια επώδυνη συμφωνία, απάντησε ότι η έννοια της κομματικής πειθαρχίας που ισχύσει σε άλλες παρατάξεις, δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι το σημασία έχει να μην έρθουν οι βουλευτές σε δύσκολη θέση.

«Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά πρέπει να περιέχει ορισμένα χαρακτηριστικά», τόνισε.