X

Τσίπρας: Η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την Ιστορία της Ελλάδας

Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, ανέφερε ο Πρωθυπουργός που βρέθηκε έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Ant1news



Το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου είχε μπαράζ επαφών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μία ιστορική ημέρα σήμερα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. «Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μία ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να δείξουμε ότι μπορεί ένας οργανισμός να είναι δημόσιος, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά. Έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ, μία λογική επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την Ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι σήμερα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η κυβέρνηση θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε μία συμφωνία, που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά θα είναι μία λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δίνει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητα του χρέους».



Σημειώνεται ότι έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και μεγάλη συναυλία.