X

Στρατούλης: Ανυποχώρητοι σε πιέσεις για μειώσεις συντάξεων

Απορριπτέες, αντικοινωνικές και απάνθρωπες είναι σύμφωνα με τον Δημήτρη Στρατούλη οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ant1news

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, παραβρέθηκε σήμερα  στη συνέντευξη τύπου του ΟΓΑ, η οποία είχε θέμα τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της «Αγροτικής Εστίας» έτους 2015. 

Ο κ. Στρατούλης, χαιρετίζοντας την έναρξη υλοποίησης των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας 2015, εξεδήλωσε την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης στη νέα διοίκηση του ΟΓΑ, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα είναι συνεπής ως προς την κρατική χρηματοδότησή του. 

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε πιέσεις δανειστών για μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπογραμμίζοντας  ότι οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ ή κατά 1,8 δισ. ευρώ, και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, είναι απορριπτέες αντικοινωνικές και απάνθρωπες. 

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε:  «Είμαστε όρθιοι και δίνουμε τη μάχη για τα δίκαια του ελληνικού λαού, δεν φοβόμαστε και θα παραμένουμε ανυποχώρητοι σε πιέσεις που αφορούν τις μειώσεις συντάξεων». 

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους, ότι με ειδική διάταξη που θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και την άρση ασφαλιστικών αδικιών, προωθείται η απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ. 

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι με τροπολογία που θα περιληφθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα και επίσης, θα γίνουν ορισμένες άλλες προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών.