X

Πυρετός συσκέψεων για τις ραγδαίες εξελίξεις

Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στη Βουλή του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Νίκο Βούτση.

Ant1news

Πυρετός συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιούνται από το πρωί μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν στις Βρυξέλλες χθες οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Ο χρόνος τελειώνει για όλους, ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα , επισημαίνοντας παράλληλα, πως αυτό δεν λειτουργεί μόνο εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και εις βάρος της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκπρόσωποι των θεσμών είπαν στην ελληνική αντιπροσωπεία ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση και πως η συζήτηση τελείωσε και η ελληνική πλευρά τους απάντησε πως μόλις έχουν την εξουσιοδότηση τότε να συνεχίσουν τη συζήτηση.

Το κυβερνητικό στέλεχος, πάντως, τόνισε ότι μεγάλη πίεση υπάρχει και στην πλευρά των Ευρωπαίων, καθώς όπως λέει δείχνουν ότι και αυτοί έχουν να χάσουν... 150 δις ευρώ η Γαλλία και η Γερμανία.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση χωρίς να υπάρχει ένα τζατζάρισμα, μόνο δηλαδή διαπραγμάτευση κυρίων, είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος.

Λίγες  ώρες μετά το ναυάγιο στις Βρυξέλες και την αποχώρηση της ελληνικής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε με έμφαση πως «μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κάνεις να διακρίνει στην επίμονη των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις».

Αποφασισμένος και αισιόδοξος για την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλες. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «στο Κόκκινο», υποστήριξε ότι η σημερινή είναι μια πολύ ωραία μέρα γιατί τα πράγματα είναι κρυστάλλινα καθώς ξεπεράσαμε τη δήθεν διαπραγμάτευση. Μάλιστα δήλωσε με έμφαση πως εμείς δεν απειλούμε κανέναν, δεν παίζουμε παιχνίδια, δεν μπλοφάρουμε.