X

Σακελλαρίδης: Η κυβέρνηση έχει καταθέσεις τις προτάσεις της

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν ο οποίος δήλωσε ότι το γραφείο του Γιούνκερ είναι ανοικτό για νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

Ant1news

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένει με ενδιαφέρον την επίσημη απάντηση των θεσμών, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε ως απάντηση στα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς νωρίτερα, ότι το γραφείο του προέδρου Γιούνκερ είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή, ούτε έγιναν ανταλλαγές προτάσεων και κειμένων. Διευκρίνισε, όμως, ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη, αν χρειαστεί, να εξετάσει οποιαδήποτε πρόταση της Ελλάδας. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη, δήλωσε ακόμα ο κ. Σχοινάς, ενώ δήλωσε αναρμόδιος στο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει φήμες για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, την Κυριακή.