X

Τετ α τετ Τσίπρα-Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο. Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες.

Ant1news



Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Αγία Πετρούπολη. Στη συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να συζητηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, στον απόηχο και των τελευταίων εξελίξεων μετά το χθεσινό Eurogroup, καθώς και ο αγωγός φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος.

Χθες ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε Έλληνες επιχειρηματίες που μετέχουν στο 19ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, απηύθυνε έκκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα «να ανοίξει τα πανιά της σε ανοικτές θάλασσες παρά τις φουρτούνες». «Σε μια δύσκολη περίοδο οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορεί να γίνουν πρωτοπόροι στην ανακάλυψη νέων οριζόντων». Εσείς να μας τραβάτε από το μανίκι», τόνισε χαρακτηριστικά. ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και για να την ξεπεράσει πρέπει να πάρει διαζύγιο με τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, καθώς και με το προεδρείο της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS και τον Σεργκέι Στόρτσακ, αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αίτημα της Ελλάδας να γίνει μέλος της Τράπεζας και τόνισε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά αυτό το αίτημα με την ανάληψη των καθηκόντων του, ενώ ο Σεργκέι Στόρτσακ υπογράμμισε την υποστήριξη της Ρωσίας στην ελληνική συμμετοχή.

Ακόμη, ο Πρωθυπουργός, παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε μακρά συζήτηση εργασίας με τον Βλάντιμιρ Ντμιτρίεφ, πρόεδρο της Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ρωσίας, η οποία με θυγατρική της θα συμμετάσχει κατά 50% στην εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου.