X

Συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ

Η συνάντηση, που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα παρουσιαστεί στο βραδινό Eurogroup.

Ant1news


Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί εκ νέου την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η τετραμερής συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι και λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Τρίτης από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και θα συμμετέχουν οι Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο MNI, το ραντεβού κλείστηκε, αρχικά, για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας καθώς απέβη άκαρπη η τηλεδιάσκεψη της Τρίτης. Οι 3 θεσμοί επιθυμούν να συγκεράσουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις προκειμένου να παρουσιάσουν κοινό κείμενο που θα περιλαμβάνει τα prior actions που απαιτούνται για να κλείσει η συμφωνία.

Ο Γιούνκερ τηλεφώνησε, εν συνεχεία, στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντηθεί με τους επικεφαλής των τριών θεσμών πριν από το Eurogroup. Στόχος είναι να υπάρξει πλήρης συμφωνία απ’ όλες τις πλευρές και να παρουσιαστεί στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης ώστε να μην χρειάζεται περαιτέρω διαπραγμάτευση.