X

Κυβερνητική πηγή: Αυτό δεν είναι πρόταση, είναι Αρμαγεδών

Η συζήτηση συνεχίζεται, ανέφερε ανώτερη κυβερνητική πηγή. "Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας", ανέφερε. Τι προτείνουν οι δανειστές.

Ant1news

«Εξαιρετικά σκληρή» χαρακτήρισε ανώτερη κυβερνητική πηγή τη νέα πρόταση που απέστειλαν στην ελληνική πλευρά οι δανειστές, σήμερα στις 5 το πρωί, με τα περισσότερα μέτρα που περιλαμβάνονται να είναι«φωτιά και λάβρα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό είναι βαρβαρότητα είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτό δεν είναι πρόταση είναι Αρμαγεδών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στην νέα πρόταση των δανειστών περιλαμβάνεται μείωση συντάξεων, μείωση κατώτατων μισθών δημοσίου, κατάργηση ΕΚΑΣ, να αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους και όχι στους εργοδότες, το ΦΠΑ στην εστίαση να πάει στο 23% (η εστίαση δίνει 1δις) και 1% από τον ΦΠΑ.

Όπως είπε η ανώτερη κυβερνητική πηγή γίνεται συζήτηση, εμείς βάζουμε το θέμα του χρέους, α 27 δις ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ να ανταλλαγούν με ομόλογα που η λήξη τους θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας έτσι ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα στην αποπληρωμή του χρέους της. Η ελληνική πλευρά προτείνει στους δανειστές να δεχθούν την εστίαση και να δώσουν το ΕΚΑΣ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είναι πολύ σκληρή. Μας λένε πρώτα SLA και μετά βλέπουμε το χρέος, ανέφερε η ίδια πηγή.

Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Υπάρχει η πρόθεση να καταλήξουν κάπου, είπε τέλος, η ίδια πηγή.