X

Το μήνυμα Τσίπρα σε Μέρκελ και Ολάντ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταλάβει την επιμονή των δανειστών για τόσο σκληρά μέτρα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ant1news



Η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, o Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και είπε στη Μέρκελ και τον Ολάντ πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κατανοήσει την επιμονή των δανειστών για τη λήψη τόσο σκληρών μέτρων, αναφερόμενος στην πρόταση των θεσμών.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα θα συνεχιστούν την Παρασκευή, μετά την Σύνοδο Κορυφής, ενόψει του νέου Eurogroup το απόγευμα του Σαββάτου.

Γαλλική πηγή, που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι η Μέρκελ και ο Ολάντ συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος και το θέμα της χρηματοδότησης.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας κατέστησε σαφές ότι ο χρόνος επείγει για την Ελλάδα. Μία συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί από τους δανειστές και τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, είπε ο εκπρόσωπος, απαντώντας έτσι και στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για μία Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.