X

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου

Όλες οι κρίσιμες εξελίξεις επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου. Συζητούνται ο ELA, η πρόσκληση Μοσκοβισί, η δημοσίευση των προτάσεων από Γιούνκερ και η στάση της Λαγκάρντ.

Ant1news

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο μάλιστα, για να οργανωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, απαιτεί την κατάρτιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να αλλάξει τους όρους του νόμου για τη διενέργειά του.

Επί τάπητος θα τεθεί ο τραπεζικός τομέας, μετά και τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας αλλά και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει το όριο της παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στα επίπεδα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή 26 Ιουνίου. 

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί η πρόσκληση του Πιέρ Μοσκοβισί για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα πάνω στο τελευταίο κείμενο των προτάσεων των Θεσμών, το οποίο μάλιστα δημοσίευσε λίγο νωρίτερα ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, για λόγους διαφάνειας και για την πληροφόρηση του ελληνικού λαού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε ότι συνεχίζει να πιστεύει πως μία ισορροπημένη προσέγγιση είναι απαραίτητη για να βοηθηθεί η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και της ανάπτυξης στην Ελλάδα.