X

Ακυρώθηκε το σημερινό briefing

Δεν θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ant1news


Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς όπως φαίνεται οι διεργασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο εντείνονται σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να βρεθεί λύση έστω και την τελευταία στιγμή, καθώς σήμερα το βράδυ εκπνέει το πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα.

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές χθες αργά το βράδυ έκαναν λόγο για νέα πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, θέτοντας ωστόσο τέσσερις όρους για επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών, να ζητήσει από τον κόσμο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, να ζητήσει έκτακτο Eurogroup πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και εν συνεχεία οι θεσμοί να αποδεχθούν μία αλλαγή στο κείμενό τους, ίσως για το ΕΚΑΣ. «Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, και εργάζεται για τη λύση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "Όχι".