X

Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη

Στο επίκεντρο βρέθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τα capital controls.

Ant1news





Νέα τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες, είχαν σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και την πορεία στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν ανέφερε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε ότι οι κ.κ. Αναστασιάδης και Σουλτς συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε σήμερα πως «θεωρώ πως η υποβολή αιτήματος εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για νέο πρόγραμμα στήριξης είναι πολύ σημαντική, αλλά είναι και μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε την παρουσία της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, θέλουμε να αποφευχθούν σοβαρότατοι κίνδυνοι, αλλά και οδυνηρές συνέπειες, τις οποίες ο ελληνικός λαός ήδη υφίσταται», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα capital controls.