X

Τσακαλώτος: Η διαπραγμάτευση απέτυχε

"Το πρόγραμμα δεν θα πέρναγε στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα". Υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με "όχι", τονίζει.

Ant1news

«Το πρόγραμμα δεν θα πέρναγε στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όχι γιατί οι Συριζαίοι είναι κολλημένοι, και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε στην "Πρωινή Γραμμή" ΣΚΑΙ ο συντονιστής της διαπραγματευτικής Ομάδας κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υπογράμμισε ότι το "πακέτο" με τους δανειστές δεν "έβγαινε", ούτε δημιουργούσε "το σοκ αισιοδοξίας στην οικονομία" αφού δεν έδινε άμεση λύση στο χρέος και παρέπεμπε για την επίλυση του τον Οκτώβριο και εφόσον είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα.

Γι' αυτό, όπως εξήγησε, παρά την μικρή διαφορά με τους δανειστές των 60 εκατομμυρίων δεν υπήρξε συμφωνία.  Αν δεν αποφασιζόταν το δημοψήφισμα είπε ο κ. Τσακαλώτος «θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» αλλά η διάρκεια των τριών εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου εκρίθη ότι δεν συμβάλλει στην οικονομία.

Είπε πως υπήρξε αποτυχία στη διαπραγμάτευση και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το "όχι" για να επιτευχθεί καλύτερη λύση. Υπάρχει προοπτική να είναι καλύτερα τα πράγματα με το "όχι" είπε ο κ. Τσακαλώτος και σημείωσε πως "όποιος ψηφίζει "ναι" σημαίνει ότι ψηφίζει υπέρ του να συνεχιστεί το πρόγραμμα που δεν βγαίνει".

Πάντως, τόνισε, ότι εάν βγει "ναι" τότε "θα πρέπει να έλθει μία πολιτική λύση που να μπορεί να εφαρμόσει αυτή τη γραμμή". Αναγνώρισε,  ωστόσο, πως θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα 5σέλιδο στην κυβέρνηση».