X

Βούτσης: Υποδειγματική η συμπεριφορά των πολιτών

H διενέργεια του δημοψηφίσματος και το κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη συνιστά ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο... Πρόκειται για ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και Δημοκρατίας, είπε ο ΥΠΕΣ.

Ant1news

Την «πλήρη ικανοποίηση» εκ μέρους της κυβέρνησης για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Νίκος Βούτσης, σε δηλώσεις του μία ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, τόνισε ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περίπου 2,5 εκατομμύρια ομογενείς που δεν συμμετείχαν στη σημερινή εκλογική διαδικασία. Έτσι, το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Αυτή η διαδικασία, η διενέργεια του δημοψηφίσματος και το κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη συνιστά ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο που έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω μας. Πρόκειται για ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και Δημοκρατίας, σε μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ο λαός θέλει να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις", σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

«Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης, συναίνεσης και συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Σαράντα ένα χρόνια μετά έγινε ξανά δημοψήφισμα στη χώρα μας, μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή γνώμη και η αίσθηση που υπάρχει από το πρωί συνηγορεί ότι υπάρχει μια μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξήχθη το δημοψήφισμα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για «υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά» των ψηφοφόρων, ενώ οι ελάχιστες προβληματικές συμπεριφορές επιβεβαιώνουν τον κανόνα . Ο ίδιος αναφέρθηκε σε επιθέσεις σε ιστοσελίδες ακόμη και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ωστόσο αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

«Πιστεύω ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες κοινωνικές και  οικονομικές, αυτή η μεγάλη δημοκρατική προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αποτελεί για όλους μας, ένα όπλο και μια παρακαταθήκη ιστορικής σημασίας», κατέληξε ο υπουργός.