X

Νέες προτάσεις καταθέτει αύριο η Ελλάδα

Τις ελληνικές προτάσεις θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης. Τι συζητήθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ant1news

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενό ψει της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, όπως γνωστοποίησε μέσω twitter. 

Η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες των πολιτικών συντακτών του ΑΝΤ1 Γιάννη Τσακίρη, Δημήτρη Κοτταρίδη και Στεφανίας Μουρελάτου, ετοιμάζεται κείμενο κοινών θέσεων για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ανάγκη ώθησης των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους προς την επίτευξη συμφωνία, με στόχο να μπουν σε αυτό οι υπογραφές όλων των αρχηγών, πλην του παρόντος Δημήτρη Κουτσούμπα και του απόντος Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος αν και προσκλήθηκε δεν μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές στην συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (επικοινωνία που διαψεύδει η Γαλλική Προεδρία), ο οποίος το βράδυ συναντάται με την Άγκελα Μέρκελ στο Παρίσι, καθώς και με τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντάγκι, ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης για τον ELA.