X

Μάρδας: Προτιμότερη μια κακή συμφωνία από τη μη συμφωνία

Ο κ. Μάρδας διαβεβαίωσε πως όλες οι πληρωμές του Δημοσίου προς συνταξιούχους και μισθωτούς θα γίνουν κανονικά.

Ant1news

«Είμαι αισιόδοξος, και θεωρώ ότι έστω και μια κακή συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα από ένα καθεστώς μη συμφωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε πως αυτό που προέχει είναι να υπάρχει στη χώρα ένα καθεστώς που θα εισάγει τη χώρα σε συνθήκες σταθερότητας.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ υποστήριξε πως υπάρχει μια καλή επίδοση στην είσπραξη φόρων η οποία γίνεται μέσω Web Banking. Κατά συνέπεια έχουν βρεθεί τα χρήματα που χρειάζεται το Δημόσιο για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλη μάχη για να πετύχει η διαπραγμάτευση, «μια χώρα που θα πτώχευε στις 24 του Φλεβάρη καταφέραμε να την φτάσουμε εδώ».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τους τόκους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς καρτών τραπεζών και δεν μπορούν να πληρωθούν από τους κατόχους, καθώς είναι κλειστές οι τράπεζες, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε ότι θα γίνει προσπάθεια να λυθούν όλα με την επόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προσθέτοντας ότι από λογιστικής πλευράς μπορούν όλα να λυθούν.