X

Συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ant1news

Στις 5.30 θα συνεχιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, η οποία διεκόπη καθώς αυτή την ώρα ο κ. Πάνος Καμμένος συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη του κόμματος των ΑΝΕΛ ερωτηθέντα για το κλίμα που επικρατεί είπαν ότι υπάρχει συναισθηματική φόρτιση και το εν γένει το κλίμα είναι ανάλογο της ιστορικότητας των στιγμών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του κατά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς, τόνισε ότι «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».

«Ανάμεσα σε μια κακή και σε μια καταστροφική επιλογή είναι προφανής η απάντηση. Είναι ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μην φτάσουμε στο grexit. Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και την ιστορία του» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Η ελληνική πρόταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πλουσιότερα και πιο τουριστικά νησιά καθώς και περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατα 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. το 2016 και αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υπέγραψε το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η στάση των ΑΝΕΛ αναμένεται να καθοριστεί στην συνεδρίαση της ΚΟ η οποία θα ξαναρχίσει μετά το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.