X

Καμμένος: Ψηφίσαμε με βαριά καρδιά, απέναντι στη συνείδησή μας

Ευθύνη μας είναι να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, παραδεχόμενος ότι πρόκειται για συνθηκολόγηση.

Ant1news

«Πάμε απέναντι στην συνείδησή μας, πάμε απέναντι στην λαϊκή εντολή που έχουμε για έναν μόνο λόγο: Γιατί έχουμε ευθύνη να μην αιματοκυλήσουμε την Ελλάδα. Με βαριά καρδιά θα ψηφίσουμε για να μην κάνουμε το χατίρι σε κάποιους να επιστρέψουν την Δευτέρα με τα ίδια μέτρα και να συνεχίσουν να τρέφουν το τέρας της διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτό θα σταματήσει την Δευτέρα το πρωί», είπε από το βήμα της Βουλή ο Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Ο Υπουργός Άμυνας αιτιολογώντας την τοποθέτησή του και του κόμματός του, σημείωσε ότι,η Ελλάδα έδειξε ότι αντέχει και μπορεί να αντέξει και περισσότερα, δεν μπορούν όμως οι Έλληνες να αντέξουν τον διχασμό, και δεν θα οδηγήσουμε εκεί τον τόπο μας. Επικαλούμενος ένα επίγραμμα της μάχης της Κοχίμα στην Ινδία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόνισε ότι «όταν πας στην πατρίδα μίλησε τους για μας. Και πες τους πως για το δικό τους αύριο δώσαμε το δικό μας σήμερα».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «είναι ξεκάθαρο το μήνυμα προς την Ευρώπη» πως τα «όχι» που αντηχούσαν στο Ευρωκοινοβούλιο κατά την ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν δείγμα του ότι ο γερμανικός παράγοντας δεν είναι πανίσχυρος και επικαλέστηκε την παρέμβαση των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Δεν θα περάσει, είπε, το σχέδιο Σόιμπλε να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη με μια ανθρωπιστική βοήθεια.

«Αυτά είναι επιτυχίες της ελληνικής κυβέρνησης όπως και η ενότητα του Νότου απέναντι στον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα» είπε και θύμισε στους «συμμάχους» αυτούς που εξακολουθούν να προσβάλλουν την Ελλάδα την ρήση του Ναπολέοντα σύμφωνα με την οποία «καλύτερα να έχεις έναν γνωστό εχθρό παρά έναν εξαναγκασμένο σύμμαχο».

Ο Πάνος Καμμένος, αφού δέχθηκε πως η Βουλή καλέστηκε να ψηφίσει μια συμφωνία με αλλαγές τις οποίες επέβαλλαν οι διαμεσολαβητές πάνω σε αυτή που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και που επίκεινται στο δημοψήφισμα, σημείωσε ότι, πρόκειται για συνθηκολόγηση μπροστά στο δίλημμα «συνθηκολόγηση ή άβυσσος».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε τέλος ότι «η θετική ψήφος του κόμματός του προϋποθέτει τη σαφή αναφορά σε αναγραφή του ζητήματος του χρέους στο τελικό κείμενο της συμφωνίας, καθώς και στην αναφορά σχετικά με το αναπτυξιακό πακέτο.