X

Ανασχηματισμός από Δευτέρα και κάλπες το Φθινόπωρο

Ενόχληση από τη στάση που κράτησαν στη χθεσινή ψηφοφορία δύο Υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Ant1news

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την ψήφιση των μέτρων που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία, προσδιορίζεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, μετά την απόσταση που κράτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ψηφοφορία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τα ξημερώματα στο γραφείο του στη Βουλή τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Νίκο Νικολόπουλο.

Ο Υπουργός Άμυνας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού για το ότι κράτησε συμπαγή την κοινοβουλευτική του ομάδα, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά του το τελευταίο κρίσιμο διάστημα.

Στον αντίποδα, η στάση που κράτησαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης,ψηφίζοντας «παρών» στην ψηφοφορία.

Εξελίξεις αναμένονται και για το θέμα της πρόεδρου της Βουλής, αφού και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επίσης ψήφισε «παρών», κάτι που ενόχλησε ιδιαιτέρως τον Πρωθυπουργό.

Ο αρχικός συλλογισμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν να ζητήσει την παραίτησή τους, όμως προτίμησε να περιμένει τη Δευτέρα, ώστε να επικεντρωθούν οι δυνάμεις στην επίτευξη συμφωνίας στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν ήδη ενημερωθεί για τον ανασχηματισμό που δρομολογείται για τις αρχές της εβδομάδας, ενώ στην ατζέντα του υπάρχουν πια οι πρόωρες εκλογές για τις αρχές του φθινοπώρου.