X

Τσίπρας: Η απόφαση κρατά την Ελλάδα ζωντανή

Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και αποτρέψαμε τα χειρότερα σενάρια, είπε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Ant1news

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα. Παλέψαμε μέχρι τέλους προκειμένου να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο.

Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε σκληρά διλήμματα, προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα σενάρια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία, είπε ότι «είναι δύσκολη» όμως «αποτρέψαμε τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας στο εξωτερικό, την κατάρρευση του οικονομικού συστήματος. Καταφέραμε να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα».

«Η Ελλάδα θα συνεχίζει να αγωνίζεται, προκειμένου να γυρίσουμε στην ανάπτυξη, τη λαϊκή μας κυριαρχία» είπε ο Πρωθυπουργός και ευχαριστώντας τους συνεργάτες του εξέφρασε την ελπίδα ότι «δώσαμε μια σκληρή μάχη, που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί».

«Η απόφαση κρατά την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφάλειας, την κρατά ζωντανή» είπε και συμπλήρωσε ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι αυτά που ψηφίστηκαν στην Βουλή».

Σημείωσε ότι «θα δημιουργηθεί «η αίσθηση στις αγορές ότι το grexit μπορεί να αποφευχθεί κι αυτό θα ανοίξει το δρόμο για επενδύσεις».

«Δώσαμε τη μάχη μέχρι τέλους. Τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή τη φορά θα φορτωθούν τα βάρη κι αυτοί που όλον αυτόν τον καιρό είχαν καταφέρει να ξεφύγουν

Όσο σκληρά παλέψαμε για να τα καταφέρουμε έξω, θα παλέψουμε για τα κατεστημένα στο εσωτερικό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, που σε λίγες ώρες επιστρέφει στην Αθήνα.