X

Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - Μετά τις 19.30 η ορκωμοσία

Ποιοι φεύγουν και ποιοι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο. Τι θα γίνει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σίγουρη η αντικατάσταση Λαφαζάνη, Στατούλη, Ήσυχου.

Ant1news

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό, που προκάλεσε η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης για πραγματοποιηθεί στις 19.30.

Σίγουρη είναι η αντικατάσταση υπουργών που καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, δηλαδή του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Δημήτρη Στατούλη, του Κώστα Ήσυχου, καθώς και του Νίκου Χουντή και της Νάντιας Βαλαβάνη που παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους.

Μετακίνηση από νευραλγικά για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, υπουργεία θα ακολουθήσουν. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η αλλαγή του Θεόδωρου Δρίτσα από το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς αντιδρά στην περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, αλλά και του Πάνου Σκουρλέτη που έχει ο ίδιος αιτηθεί την αλλαγή του χαρτοφυλακίου του.

Αλλαγές θα υπάρξουν και σε υπουργούς που δεν μετείχαν σε υπουργεία εμπλεκόμενα στη διαπραγμάτευση και δεν προσέφεραν το παραμικρό, δεν παρουσίαζαν δηλαδή νομοθετικό έργο. Επικρατέστεροι για τη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της οποίας θα ζητηθεί η παραίτηση από τον πρωθυπουργό σήμερα, είναι οι Νίκος Βούτσης και Αλέξης Μητρόπουλος. 

Θέση αλλάζει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τον οποίο θα αντικαταστήσει η Όλγα Γεροβασίλη. Πιθανότερος για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είναι ο Χαράλαμπος Γκότσης. Ενώ σε υπουργικές καρέκλες θα δούμε τον Γιώργο Βαρεμένο, Γιάννη Μπαλάφα και Δημήτρη Βούτση. Οι Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Πανούσης δεν μετακινούνται.

Το υπουργείο εργασίας έχει αποδειχθεί το πλέον ανεπιθύμητο, καθώς έχουν ήδη αρνηθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Αλέξης Μητρόπουλος. Οι υπουργοί των ΑΝΕΛ μένουν ως έχουν αν και θα ήθελαν ένα ακόμη χαρτοφυλάκιο για την συνέπεια που επέδειξαν.