X

Πανούσης: Κόψτε τον γόρδιο δεσμό με τους διαφωνούντες

"Δεν μπορεί να έχουμε τρικομματική κυβέρνηση", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. "Κάτι που μένει πολύ σαπίζει. Η γάγγραινα είναι κακό στην πολιτική", πρόσθεσε.

Ant1news

Ως ένα κόμμα που λειτουργεί με άλλους κανόνες από αυτούς που έχει ο πρόεδρος του κόμματος αντιμετωπίζει τους διαφωνούντες στην κυβέρνηση ο Γιάννης Πανούσης.

Ο ίδιος κάνει μάλιστα λόγο για τρικομματική κυβέρνηση: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική… Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους, απλώς για λειτουργικούς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Βήμα Fm.

Συμβουλεύει μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να λύσει αυτό το πρόβλημα, κόβοντας το γόρδιο δεσμό «διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική».

«Πρωθυπουργός γίνεσαι με την ψήφιση του λαού, ηγέτης γίνεσαι με δύσκολες αποφάσεις», δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών προέβλεψε ότι «δεν γλιτώνονται».

Πού τα βρήκατε τα βαλιτσάκια κα Βαλαβάνη;

«Αδειάζει» και πάλι τη Νάντια Βαλαβάνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης για τα περί παρακολουθήσεων που κατήγγειλε η ίδια.

Ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας το πρωί στον Βήμα FM αναρωτήθηκε εάν είναι λογικό μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούν και μάλιστα να καταγγέλλει δημόσια ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς. «Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα», διερωτάται ο υπουργός.

Ο Γιάννης Πανούσης ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες δεν παρακολουθούνται, αφού η ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία που προστατεύει τη χώρα από ξένους και όχι από τους ίδιους τους Έλληνες.

Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε τη Νάντια Βαλαβάνη για συνωμοσιολογία και εξέφρασε την άποψη ότι θα ήταν αποδεκτό από όλους εάν αναλάμβανε την ευθύνη και έθετε την παραίτησή της, αποδεχόμενη ότι η μητέρα της έκανε ένα λάθος.