X

Βούτσης: Στον ΣΥΡΙΖΑ θα «μετρηθούμε» όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Δεν πρόκειται να καταθέσουμε πρόταση μομφής για την Ζωή. Δεν επιθυμούμε εκλογές αλλά εκ των πραγμάτων είναι στο τραπέζι.

Ant1news

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, διευκρίνισε πως το πραγματικό ορόσημο για τους διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στάση που θα κρατήσουν όταν θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή το νέο πρόγραμμα στήριξης που θα συμφωνηθεί με τους εταίρους ως το τέλος Αυγούστου.

Υπογράμμισε δε πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε καμία περίπτωση προεξοφλημένη και πως το ζητούμενο δεν είναι ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» εν θερμώ αλλά η εύρεση της χρυσής τομής που θα επιτρέψει στις αντίθετες πλευρές μέσα στο κόμμα να συνυπάρχουν.

Ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε πως δεν είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά εκ των πραγμάτων βρίσκεται στο τραπέζι και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να υποβληθεί πρόταση μομφής στην κα. Κωνσταντοπούλου, αλλά θα πρέπει η πρόεδρος της Βουλής να «αντιστοιχίζεται» με τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας κάτι που δεν έχει πράξει στις δύο ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα.

Σε ότι αφορά την επιλογή του δημοψηφίσματος θεώρησε ότι καλώς έγινε άλλα θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα και πάντως «πριν κλείσουν οι τράπεζες».

Δήλωσε ότι δεν υπήρχε plan B από την ελληνική πλευρά, παρά μόνο μια ιδέα που είχε τεθεί από τον κ. Βαρουφάκη σχετικά με τα IOU. Τέλος διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες για το σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας, για εισβολή στο νομισματοκοπείο.