X

Δραγασάκης: Ελπίζω σε επανίδρυση ενιαίου κόμματος

Επιτρέψαμε τη λειτουργία κομμάτων μέσα στο κόμμα, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Βέλη προς τους διαφωνούντες εκτόξευσε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος τον Σεπτέμβριο και  εσωκομματικό δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, αφού είχε τονίσει ότι δεν μπορεί «οι αριστεροί βουλευτές να ρίχνουν την αριστερή κυβέρνηση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση έκανε λόγο για «ιδιόμορφο πόλεμο», αναφερόμενος στην περίοδο των διαπραγματεύσεων.

«Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι ακριβώς έγινε αυτό το πεντάμηνο; Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος. Μια σύγκρουση διαφορετικών αξιών, διαφορετικών αντιλήψεων, διαφορετικών σχεδίων. Στις 20 Φλέβαρη αυτό που με έκανε να αποδεχτώ τη συμφωνία ήταν συνεχιζόμενη εκδοχή καταθέσεων. Να δούμε αυτό που έγινε ως μια σύγκρουση και να το μελετήσουμε».

Και επιρρίπτοντας ευθύνες, είπε:

«Είναι συλλογική η ευθύνη. Εγώ δεν κρύβω τον προβληματισμό μου. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Επιτρέψαμε να κάνουμε ένα κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα. Όπως σπείραμε θα θερίσουμε και ελπίζω να πάμε στην επανίδρυση για ένα ενιαίο κόμμα».