X

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να «σηκώσει» μόνη της τα μέτρα

Τη συμμετοχή τεχνικών και νομικών στην ομάδα διαπραγμάτευσης προτείνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

«Επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους γιατί αυτό εξυπηρετεί και την Αριστερά και την κυβέρνηση» δήλωσε ο αντιπροέδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα πρέπει να στελεχωθεί κυρίως από τεχνικούς και νομικούς διαπραγματευτές» και δικαιολογώντας τη θέση του είπε ότι «οι δικοί μας στην κυβέρνηση έχουν υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα».

Εκτιμώντας ότι η επίτευξη συμφωνίας δεν είναι εφικτό να γίνει μέχρι τις 20 Αυγούστου, ζήτησε μετάθεσή του. «Πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου αριστερού θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της» είπε σχετικά.

Σχολιάζοντας το νέο πακέτο προαπαιτούμενων, που είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε ότι «παρά το ότι η κοινωνία θέλει κάποια μέτρα και βεβαίως πρέπει να παρθούν, αυτά δεν μπορεί να τα σηκώσει και η κυβέρνηση μόνη της».

Αναφορικά με το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων τόνισε ότι πλήττονται «και όσοι έχουν θεμελιώσει και χρόνια σύνταξης και χρόνια ηλικίας από 1/1/2015, πλήττουν σκληρά και αναδρομικά και όσους έχουν θεμελιώσει», ενώ έκανε λόγο για «άγρια παρέμβαση πέρα της αντισυνταγματικότητας και παραβίασης διεθνών συμβάσεων που αναφέρονται στο ασφαλιστικό».

Υπογράμμισε τέλος το γεγονός ότι από το 2021 θα απαιτούνται 40 έτη εργασίας για γυναίκες και νέους, σχολιάζοντας πως «το 70% των γυναικών θα στερηθούν του δικαιώματος της σύνταξης».