X

Στα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φαταχ ελ Σίσι και με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Μεντβέντεφ. Τα βλέμματα στη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Ant1news

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση που έχουν σήμερα στην Αίγυπτο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, οι δυο άνδρες θα έχουν μεταξύ τους επαφή, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για επίτευξη συμφωνίας πριν τις 20 Αυγούστου.

O Πρωθυπουργός λίγο μετά την άφιξή του στην περιοχή έκανε μια δημοσιεύση στο Twitter:

Βρισκόμαστε στην Αίγυπτο, στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ #Greece pic.twitter.com/R04Oyc1gSZ

— PrimeMinisterGR (@PrimeministerGR) August 6, 2015 p>

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έχει ταχθεί ανοικτά κατά των νέων προαπαιτούμενων αλλά και κατά του ενδεχόμενου Grexit, φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει ξανά την Αθήνα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φαταχ ελ Σίσι και αναμένεται να συζητηθεί η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, καθώς και η επαναβεβαίωση της υποστήριξης της Αθήνας στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου και Αιγύπτου.

Στην τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, αυτήν με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει τον Ρώσο ομόλογό του πως δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής πολιτικής όσο αφορά στην υποστήριξη του αγωγού Turkish Stream και την επέκτασή του στην Ελλάδα κι επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστος συνομιλητής.