X

Λαπαβίτσας: Συμφωνία είχαμε στις 12 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνιο

«Οι αριστερές κυβερνήσεις κάνουν αριστερά πράγματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας «αλλού» τις ευθύνες διάσπασης του κόμματος.

Ant1news

 «Συμφωνία είχαμε στις 12 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνιο» δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας λίγο μετά την ολοκλήρωση των ολονύχτιων διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών, οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη διαδικασία με την οποία έκλεισε η συμφωνία, αλλά και τον τρόπο με τον οποία αυτή θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, διερωτήθηκε «πότε έγιναν όλα αυτά; Είχε κανείς χρόνο να το δει από κοντά;» αναφερόμενος στο κείμενο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Σχετικά με τη διαδικασία του κατεπειγόντως που θα ακολουθηθεί για να ψηφιστεί το σχετικό με τη συμφωνία νομοσχέδιο είπε στο Mega «δεν έχω λόγια να περιγράψω τη διαδικασία, αν θα προλάβουμε να το διαβάσουμε. Τα έχουμε δει όλα σε αυτή τη διαδικασία».

Ερωτηθείς για το αν η συμφωνία μας επιβλήθηκε ή αν έγινε διαπραγμάτευση, είπε:

«Ποια διαπραγμάτευση; Εμείς ως βουλευτές είχαμε μια σειρά προαπαιτούμενων, για να μπει σε διαπραγμάτευση η κυβέρνηση μετά τις 20 Αυγούστου και τώρα έχουμε ένα μνημόνιο που θα κληθούμε να ψηφίσουμε».

Κληθείς να προτείνει εναλλακτική λύση, απάντησε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή:

«Μας έλεγαν ότι θα ψηφίζαμε τα προαπαιτούμενα, θα παίρναμε κάποια χρήματα και μετά θα διαπραγματευόμασταν. Αυτό είχα καταλάβει».

Για το ενδεχόμενο παραίτησή του, ο κ.Λαπαβίτσας σημείωσε ότι ο ίδιος έχει εκλεγεί σε μια αντιμνημονιακή βάση, με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια, σημείωσε ότι «θα πρέπει να δω το μνημόνιο, να το αξιολογήσω με τους συναδέλφους μου».

Αρνήθηκε ότι υπάρχει λόγος παραίτησή και ερωτηθείς αν βρίσκεται σε «τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ότι «αυτό θα το δούμε στην πράξη, πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη στροφή».

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «όσοι ψήφισαν όχι, θα ψηφίσουν πάλι όχι».

Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «κανείς δεν θέλει διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «αυτός που φταίει για τις αποφάσεις να υπογράψουμε μνημόνια να αναλάβουν τις ευθύνες για τη διάσπαση» και προτείνοντας τη λύση του προβλήματος είπε ότι «θα πρέπει να λυθεί με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αντιμνημονιακές αρχές του».

«Η λύση είναι η επιστροφή στην αντιμνημονιακή πολιτική» επανέλαβε.

«Δεν είναι σοβαρά πράγματα το ότι ‘ρίχνουμε αριστερή κυβέρνηση’» είπε αναφερόμενος στη φράση που έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και σχολίασε ότι «οι αριστερές κυβερνήσεις κάνουν αριστερά πράγματα.