X

Βερναρδάκης: Υπερπολυτέλεια να θεωρεί κάποιος ότι δεν πρέπει να φορολογηθεί

Ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολιάζει το νομοσχέδιο για τις περικοπές των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Ant1news

«Υπερπολυτέλεια να θεωρεί κάποιος ότι δεν πρέπει να φορολογηθεί», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια και αφορά σε μείωση των αποζημιώσεων και κατάργηση του αφορολόγητου της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο κ.Βερναρδάκης μιλώντας στο Α Πρόγραμμα σημείωσε ότι «οι μειώσεις στις αποδοχές υπουργών κοινοβουλευτικών και μη, διοικητών ΔΕΚΟ, προέδρων ανεξάρτητων αρχών και βουλευτών, θα προκύψει από τη φορολόγηση των αμοιβών και των επιδομάτων για συμμετοχή σε επιτροπές και θα φθάσει γύρω στο 25%».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κράτος δε θα σωθεί από αυτά τα χρήματα, στέλνεται ωστόσο το μήνυμα ότι το πολιτικό πρόσωπο της χώρας δε μπορεί να αποτελεί μια ελίτ.

«Το νομοσχέδιο υπάρχει στη Διαύγεια και από αύριο θα είναι έτοιμο να κατατεθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο διευκρίνισε ότι «αυτή δεν θα γίνεται από πάνω προς τα κάτω και δεν θα έχει ατομικό χαρακτήρα – ούτε θα αποτελεί τιμωρητικό μέτρο. Θα είναι μια αξιολόγηση 360 μοιρών και θα αφορά την εκτίμηση του παραγόμενου έργου από το Δημόσιο».

Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση είναι προγραμματισμένο να κατατεθεί ως το τέλος Αυγούστου.