X

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

Αφού κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους και εκταμιευτεί η πρώτη δόση, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ant1news

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, δηλαδή μετά τις 20 Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, επιβεβαιώνουν πηγές του Μαξίμου.

Ο κ.Τσίπρας πετάει στην Αριστερή Πλατφόρμα το "μπαλάκι" για την παραμονή της κυβέρνησης ή όχι. Κατά τη σημερινή ψηφοφορία συνολικά 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ μαζί με τα "παρών" οι κοινοβουλευτικές απώλειες έφτασαν τις 43 για τη δανειακή σύμβαση, τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση έτσι, χάνει την ψυχολογική δεδηλωμένη.

Ήδη χθες ο κ.Λαφαζάνης ανακοίνωσε την πρόθεση για δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπερασπίζεται πλέον τον Πρωθυπουργό, ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να του ζητήσει να παραδώσει την έδρα του αν εκείνος "κρίνει πως θα διευκολυνθεί το έργο του, θα ενισχυθεί ο ίδιος και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα".

Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι σαφές ότι το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι πλέον ορατό.