X

Σκουρλέτης: Επιβεβλημένες οι εκλογές

Για λόγους πολιτικής σταθερότητας επιβάλλεται να γίνουν οι εκλογές, δήλωσε ο Υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τι θα γίνει με τους διαφωνούντες.

Ant1news

«Ακριβώς για τον λόγο της πολιτικής σταθερότητας είναι επιβεβλημένες οι εκλογές», δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης ερωτηθείς για το θέμα των εκλογών που έχει προκύψει, μετά το διχασμό που προέκυψε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του τρίτου μνημονίου, αλλά και την ίδια την εφαρμογή του.

Αναφερόμενος στη σημερινή πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη Δημοκρατία» και πως «πρέπει να καταστρώσουμε σχέδιο ανασυγκρότησης πέρα από το μνημόνιο».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε την ανάγκη της χώρας για πολιτική σταθερότητα και ανέφερε σχετικά ότι «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».

«Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο» είπε χαρακτηριστικά και ερωτηθείς για το αν οι διαφωνούντες θα είναι στη λίστα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι οι διεργασίες για ενοποίηση του κόμματος δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, χωρίς να δώσει σαφές στίγμα για το ποιοι θα περιέχονται σε αυτήν.

Προσδιορίζοντας χρονικά την εκλογική διαδικασία, η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα, μετά και τη ζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης, που θα λάβει χώρα μετά τις 20 Αυγούστου, είπε:

«Αν δεν βλέπουμε στο ορατό μέλλον, σε ένα σύντομα χρονικό ορίζοντα, τότε η αστάθεια θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει τις εξελίξεις» και πρόσθεσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία.