X

Γρίφος οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης

Απομακρύνεται το σενάριο της ψήφου εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση πάει τη Βουλή σε θερινά τμήματα; Άρωμα εκλογών στο τέλος Οκτωβρίου.

Ant1news

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσονται οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, με το σενάριο της ψήφου εμπιστοσύνης να απομακρύνεται και τις εκλογές να τοποθετούνται χρονικά μετά την πρώτη αξιολόγηση, στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση αναμένεται κατά πληροφορίες να πάει τη Βουλή σε θερινά τμήματα, εξέλιξη που θα την βοηθήσει, ελέγχοντας τη σύνθεση του κάθε τμήματος, να αποφύγει νέα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να νομοθετήσει απρόσκοπτα μνημονιακές υποχρεώσεις έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, που πρέπει να καταθέσει στην Ολομέλεια της βουλής το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως πάγωμα της ιδέας για πρόταση εμπιστοσύνης, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι συνταγματικά ανά πάσα στιγμή μπορεί ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει την Ολομέλεια και να διακόψει τα θερινά τμήματα, και κρατά πάντως ενεργό το χαρτί της απευθείας προσφυγής στις κάλπες.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν, πάντως, ότι αποφάσεις για οποιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης αναμένεται να υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και πως τώρα δεν υπάρχει καμία απόφαση.

"Μπορεί τέλος Σεπτεμβρίου, μπορεί και τέλος Οκτωβρίου. Δεν θα ήθελα να αποτολμήσω να πω χρόνους εκλογών, διότι είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, το εάν και πότε θα συμβούν" είπε η Όλγα Γεροβασίλη στον ΑΘΗΝΑ 9.84

Ήδη πάντως το Μαξίμου σκιαγραφεί το… «αφήγημά του» απέναντι στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, έδειξε ότι θα είναι εκτός ψηφοδελτίων οι διαφωνούντες, ενώ ο Νίκος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ταύτισε την ατζέντα της Πλατφόρμας, για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με την ατζέντα Σόιμπλε.