X

Φλαμπουράρης: Με τις καλύτερες συνθήκες η μεταφορά των προσφύγων

«Υπάρχει εισιτήριο για τη μεταφορά τους με αντίτιμο ανάλογο με αυτό που ισχύει στα συμβατικά πλοία της γραμμής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

Ant1news



Η ακτοπλοϊκή μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αλλά εντός των εξαιρετικά στενών δημοσιονομικών ορίων, επισήμανε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στους Σύρους πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε αναληθή ορισμένα σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και τόνισε ότι αυτά δύσκολα διακρίνονται από τη λασπολογία, ενώ εξήγησε τι συμβαίνει με τη μεταφορά των μεταναστών.

«Η μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με πλοίο που ναύλωσε η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδέψουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και το κόστος να παραμείνει εντός των εξαιρετικά στενών δημοσιονομικών ορίων του ελληνικού κράτους αυτή την περίοδο», ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

«Ειδικότερα, θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για τα ακόλουθα: Α) Η διατροφή και η διαμονή των προσφυγών στο πλοίο παρέχονται δωρεάν σε όλους και όλες τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν ισχύει στα συμβατικά πλοία. Β) Υπάρχει εισιτήριο για τη μεταφορά τους με αντίτιμο ανάλογο με αυτό που ισχύει στα συμβατικά πλοία της γραμμής. Το εισιτήριο για τα παιδιά είναι το μισό. Γ) Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες, οι οποίες τηρούνται κατά γράμμα ώστε να υπάρχει ιδιαίτερη ανοχή για τους πρόσφυγες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αντίτιμο του εισιτηρίου», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.