X

Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό συγκαλεί η Θάνου

Έντονος προβληματισμός απο τα "κύματα" που καταφθάνουν στα νησιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες που "εγκλωβίζονται" ξανά στην Ειδομένη.

Ant1news

Έντονη ανησυχία στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση προκαλεί το αδιάκοπο κύμα της μεταναστευτικής ροής προς την Ευρώπη μέσω των νησιών του Αιγαίου, καθώς και ο συνωστισμός που παρατηρείται εκ νέου στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, στην περιοχή  της Ειδομένης στο Κιλκίς, όπου βρίσκονται ""εγκλωβισμένοι" χιλιάδες άνθρωποι, προερχόμενοι κυρίως απο την Συρία.

Στην σκιά και του έντονου σκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον όγκο των προσφύγων που μπορούν να δεχθούν οι χώρες της ΕΕ, καθώς και της δίκαιης κατανομής τους, αλλά και της προσωρινής διακοπής της ροής προσφύγων απο την Ουγγαρία στην Αυστρία, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου συγκαλεί ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην διυπουργική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Μαξίμου, η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός έχει ζητήσει να μετέχουν όλοι οι υπουργοί που τα χαρτοφυλάκιά του σχετίζονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

"Συνωστισμός" ξανά στην Ειδομένη

Τα τελευταία 24ώρα παρατηρείται και πάλι "συνωστισμός" στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Ειδομένη, με χιλιάδες πρόσφυγες να περιμένουν να "ανοίξουν" οι δίοδοι, το πέρασμα απο τις οποίες "επιτρέπεται" με μεγαλύτερη φειδώ απο τις αρχές των Σκοπίων, χωρίς να λείπουν και οι στιγμές έντασης και τα επεισόδια μεταξύ των προσφύγων και των αρχών ασφαλείας των Σκοπίων.

Όλα αυτά, καθώς κατά διαστήματα και για διάφορυς λόγους, διακόπτεται η ροή μετακίνησης των προσφύγων προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Χαρακτηριστική της κατάστασης στα σύνορα είναι οι εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, με χιλιάδες μετανάστες να περιμένουν να περάσουν .

Οι συνεργασίες της Βασιλικής Θάνου

Το μεσημέρι η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 

Το ραντεβού των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένο κι είχε ως αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις της εξωτερικής πολιτικής, όμως στην συζήτηση τους κυριάρχησε το μεταναστευτικό-προσφυγικό, δεδομένου και ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το θέμα.

Πριν αυτής με τον κ. Μολυβιάτη, η Βασιλική Θάνου είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, συτνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.