X

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Προτεραιότητα η καταπολέμηση της Διαφθοράς

"Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη Δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής", τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ant1news

 

Προτεραιότητα για το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί η καταπολέμηση της Διαφθοράς όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον υπηρεσιακό υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος από σήμερα είναι αναπληρωτής υπουργός για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι μεγάλη ευθύνη που βρισκόμαστε εδώ και πάλι με τον κ. Παπαγγελόπουλο με καθήκοντα τα οποία εν μέρει είναι συνέχεια των προηγουμένων. Είναι τιμή αλλά και ευθύνη. Μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη Δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής».

Στην συνέχεια είπε: «Ξέρετε ότι έγινε η αρχή μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα της Δικαιοσύνης, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς. Έγινε μια σημαντική ιδιαίτερα παραγωγική και επιτυχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς επίσκεψη Εισαγγελέων στη Γαλλία που προώθησε τη διερεύνηση της υπόθεσης Λαγκάρντ».

«Το Υπουργείο με τη δραστηριότητα του χρόνου της Υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν είναι εκεί που το αφήσαμε, πήγε παρακάτω. Η επιτάχυνση  είναι το βασικό ζήτημα, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα. Έγινε η προσπάθεια στις φυλακές αλλά τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές εντός και εκτός των τειχών. Πρέπει να στήσουμε ποιοτικές δομές».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η Δικαιοσύνη και εγώ χρωστάμε πολλά στον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως και στους άλλους συνεργάτες». 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παρασκευόπουλο για τα καλά του λόγια, «αν και λίγο υπερβολικά», όπως είπε, τονίζοντας πως χαίρεται που επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψή του ότι θα του παραδώσει και πάλι.

«Καλωσορίζω και τον κ. Βασιλειάδη τον γενικό γραμματέα κατά της διαφθοράς. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού. Για μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και με ανθρώπινο πρόσωπο. Ανεξάρτητη, γιατί αυτή είναι η επιθυμία των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι Έλληνες Εισαγγελείς που μετά από 5 χρόνια ηχηρής απουσίας της Δικαιοσύνης εξέτασαν έναν σημαντικό μάρτυρα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Καταπολέμησης Διαφθοράς.