X

Η απάντηση Καμμένου για τα ρατσιστικά σχόλια που προκάλεσαν σάλο

Έντονες αντιδράσεις και απο το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ενδεχόμενο αντικατάστασης του συζήτησαν Τσίπρας-Πάνος Καμμένος.

Ant1news

Για αναρτήσεις συνεργατών του στα κοινωνικά δίκτυα και όχι του ιδίου, έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια.

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε», υποστήριξε.

«Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Καταδίκασε τον ρατσισμό, την ομοφοβία και τον αντισημιτισμό, ενώ ζήτησε συγγνώμη για τις σχετικές αναρτήσεις συνεργατών του, οι οποίες εκλήφθηκαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων.

Κλείνοντας, τόνισε ότι οι ευθύνες που έχει αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό «…και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

Το ζήτημα με τα επίμαχα Tweets έθεσε, πάντως, τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο από τον οποίο ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υφυπουργού σε περίπτωση που οι αναρτήσεις αποδειχθούν γνήσιες.   

Δεύτερη δήλωση Καμμένου

Με άλλη δήλωση του, ο Δημήτρης Καμμένος υποστήριξε ότι από τις δημοσιεύσεις που τον αφορούν «η πλειονότητα αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες. οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπη».

Είπε ακόμη ότι «όλους τους λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες», καθώς και ότι «έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές». Παράλληλα, ο Δημήτρης Καμμένος «απέταξε» τις όποιες προκλητικές αναρτήσεις, ενώ δεν παρέλειψε πάντως να σημειώσει ότι «οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».

Σάλος στον πολιτικό κόσμο και στα social media από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου

"Πρωτοστάτης" στις διαδικτυακές αντιδράσεις ήταν η Ραχήλ Μακρή, που θυμήθηκε και ανάρτησε παλαιότερα posts του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με θέσεις που και παλαιότερα είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Έντονα επικριτικός για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είναι και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, που εκπέμπει ρατσισμό και ομοφοβία εντός και εκτός Ελλάδας.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, δήλωσε πως αισθάνεται «βαθιά ντροπή και λύπη που σε μία αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του».

«Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο», σχολίασε και ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση ως «αναγκαία και επείγουσα».

Αντίδραση υπήρξε και από την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης η οποία υπενθύμισε ανάρτησή του κ.Καμμένου στο facebook, στην οποία θέλοντας να αποδοκιμάσει τις συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χρησιμοποίησε φωτογραφία του Αουσβιτς, παραφράζοντας το οδυνηρό για εκατομμύρια Εβραίους σύνθημα στην καγκελόπορτα του στρατοπέδου.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε μάλιστα το Δημήτρη Καμμένο ως φασίστα, ενώ ζήτησε μετ. επιτάσεως την άμεση καθαίρεσή του, αλλιώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα έχουμε πρόβλημα στην Ευρώπη".

«Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», σχολίασε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

 

Στα tweets, που ακόμα βρίσκονται στο λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου, γίνονται υβριστικές αναφορές στους Εβραίους, στους ομοφυλόφιλους, στους αριστερούς, αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους χρήστες του διαδικτύου, ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

 

 

Σε ανάρτηση από τον λογαριασμό του στο twitter, ο οποίος απενεργοποιήθηκε, εκτοξεύθηκαν το πρωί νέες απειλές.