X

Ο Πάνος Καμμένος παραίτησε, μέσω Twitter, τον Δημητρη Καμμένο

Αιτία οι αντισημικές, ρατσιστικές αναρτήσεις από τον λογαριασμό του υφυπουργού Δημήτρη Καμμένου. Τι αναφέρει ο Δ. Καμμένος στη δήλωση παραίτησης.

Ant1news

Την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Αιτία  ο σάλος που ξέσπασε με τις ρατσιστικές αναρτήσεις από τον λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου. Τη θέση του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα αναλάβει ο Π. Σγουρίδης.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του», έγραψε στο Twitter o Πάνος Καμμένος.

 

Ακολούθησε η δήλωση παραίτησης  του υφυπουργού προκειμένου να  υπάρξει «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης». 

Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Καμμένος αναφέρει: 

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

"Πριν περάσουν 12 ώρες η κυβέρνηση άρχισε να φυλλοροεί. Αναμένεται προφανώς ενδιαφέρουσα συνεχεια" σχολίασε η Νεα Δημοκρατία

Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, από τον οποίο και ζήτησε να διερευνήσει τη γνησιότητα των tweetsνα εξετάσει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, σε περίπτωση που οι αναρτήσεις είναι γνήσιες. ..

Σάλος στον πολιτικό κόσμο και στα social media από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου

"Πρωτοστάτης" στις διαδικτυακές αντιδράσεις ήταν η Ραχήλ Μακρή, που θυμήθηκε και ανάρτησε παλαιότερα posts του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με θέσεις που και παλαιότερα είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Έντονα επικριτικός για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου είναι και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για πολιτικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, που εκπέμπει ρατσισμό και ομοφοβία εντός και εκτός Ελλάδας.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, δήλωσε πως αισθάνεται «βαθιά ντροπή και λύπη που σε μία αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του».

«Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο», σχολίασε και ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση ως «αναγκαία και επείγουσα».

Αντίδραση υπήρξε και από την πρώην βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, η οποία μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης η οποία υπενθύμισε ανάρτησή του κ.Καμμένου στο facebook, στην οποία θέλοντας να αποδοκιμάσει τις συγκεντρώσεις υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, χρησιμοποίησε φωτογραφία του Αουσβιτς, παραφράζοντας το οδυνηρό για εκατομμύρια Εβραίους σύνθημα στην καγκελόπορτα του στρατοπέδου.

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε μάλιστα το Δημήτρη Καμμένο ως φασίστα, ενώ ζήτησε μετ. επιτάσεως την άμεση καθαίρεσή του, αλλιώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, "θα έχουμε πρόβλημα στην Ευρώπη".

Η κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», σχολίασε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης ενω η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την άμεση αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου.  

 

Στα tweets, που ακόμα βρίσκονται στο λογαριασμό του Δημήτρη Καμμένου, γίνονται υβριστικές αναφορές στους Εβραίους, στους ομοφυλόφιλους, στους αριστερούς, αλλά και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τους χρήστες του διαδικτύου, ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

 

 

Σε ανάρτηση από τον λογαριασμό του στο twitter, ο οποίος απενεργοποιήθηκε, εκτοξεύθηκαν το πρωί νέες απειλές.